CSEREHÁT - SZÉKELYUDVARHELY
- 1997. december 17. -
 
 

A LADO is közvetíteni próbál Cserehát-ügyben
 

A neves román emberjogvédelmi szervezet, azaz a LADO is közvetíteni akar a csereháti konfliktus szereplõi között. Ahogyan a szervezet képviselõje tájékoztatta a város polgármesterét, a közvetítés gondolatát a román kormány kezdeményezte. Egyelõre csak egyeztetõ-puhatolózó beszélgetések voltak közvetítés-ügyben.
 
 
 
Fél órás rádiómûsor a Cserehátról
 

A marosvásárhelyi állami területi rádió magyar nyelvû mûsorának munkatársai Székelyudvarhelyre látogattak egy csereháti riport elkészítése céljából. Az önkormányzat képviselõit, valamint a csereháti ügy eddigi érintettjeit sikerült megszólaltatni, azonban a Cserehátra beköltözött apácarend képviselõi nem nyilatkoztak a marosvásárhelyi rádió munkatársainak.
 
 
 
Rendõri védelem alatt a csereháti épület
 

A csereháti épület állandó rendõri védelem alatt áll. A 24 órás védelmi szolgálatot hat-nyolc fegyveres rendõr, illetve csendõr látja el. Az újságírók érdeklõdése nehézkesen bonyolódik a Csereháton, mert a rendõrök köszönés és a látogatás céljáról való érdeklõdés helyett, azonnali igazoltatást kérnek. A CSEREHÁT nemzetbiztonsági terület lett.
 
 
 
Adventi képeslap a Cserehátról
 

A székelyudvarhelyi önkormányzat kezdeményezésére, hamarosan Csereháti demokrácia címmel képeslap kerül forgalomba, melyen az 1997. december 8-9-i csereháti események alkalmával készült fotókból készül összeállítás. A fotomontázst a Csereháton felvonultatott karhatalmi erõdemonstráció képdokumentumaiból készül.
 
Szerkeszti: Szõke László
1997. december 17., Székelyudvarhely.

 

Dokumentumok | Archív | Friss hírek | Fotók | Tiltakozások, felhívások | Üzenetek | Sajtószemle | Vissza a kezdõlapra